Свето Тайнство Венчание

Свето Венчание Храм Св.Георги с.Кокаляне Бракът не се изразява в два подписа съпроводени от малко или голямо весело празненство. Бракът е тайнство, което се извършва с участието на Светия Дух. Това сакрално тайнство, осветено с присъствието и извършеното чудо от Иисус Христос на сватбата в Кана Галилейска, представлява свързването на двама души в една личност, но с две лица и озаконяването на съюза им пред Бог.

Повече за Светото Венчание можете да научите в статията за това тайнство публикувана в pravoslavieto.com.

Денят на нашата венчавка е един от най-специалните дни в живота ми. Спомням си, че с цялото си същество се стремях да изживея всеки един миг по време на самото тайнство. Забравих за присъстващите в храма хора и суетните грижи около празненството. В мислите, чувствата и за сетивата ми по време на ритуала съществахме двамата със съпруга ми – сливащи се в една личност с две ипостаси (лица) и духовника (отец Георги), който ни венчаваше пред Бог.

Наистина е важно този момент да не е просто част от програмата на сватбения ден, а да се изживее, съпреживее, осъзнае същността и значимостта му.